duminică, 30 mai 2010

Nesimtire in Radio CB

In ultimul timp, cand ati iesit pe soselele patriei noastre mult iubite, ce ati mai auzit in difuzoare ca se vorbea in eter, pe 27 MHz?

Daca-mi permiteti sa va impartasesc din umila mea experienta, as putea enumera urmatoarele:

1. Manele / muzica populara pe canalul 22, in special in zona Militari (daca-l prind vreodata pe nesimtitu' ordinar, cred ca-i rup capu');

2. Ciorovaiala aproape insuportabila, intre baietii de la aceeasi firma, pe canalul public (da' treceti fratii mei pe alt canal sau vorbiti cu patronu' sa va cumpere banda dedicata...);


truck-radiocb

3. Intrebari fara nici un raspuns aruncate in eter, incepand de la o simpla cerere de proba de statie pana la informatii despre radare, echipaje etc.

In ultimul timp am inceput sa ma confrunt cu urmatoarea situatie: intreb cate 10 minute pentru o informatie simpla si nimeni nu se sinchiseste. Apoi, evident, am impresia ca nu-mi functioneaza mie statia si incep sa cer alte 10 minute o proba de statie. Pana cand se induioseaza probabil cineva de mine si imi raspunde intr-un final.

4. Dai o informatie/confirmare la proba de statie cuiva si acel cineva, in loc sa-ti multumeasca / ureze "drumuri bune", isi vede de treaba si eventual inchide si statia. Iar tu ramai in suspans, nestiind daca esti auzit sau nu si... revenim la punctul 3!

La inceput cand eram mai putini, imediat sareau 2-3 colegi care nu stiau cum sa te mai ajute, iar acum, cand suntem mai multi, situatia se inrautateste. Oare de ce? Odata cu marirea numarului de statii pe masini, probabil au crescut exponential nesimtitii ce utilizeaza acest serviciu. Si din pacate avem de suferit restul.

Ce este de facut? Am o idee pe care visez sa o pun in practica: sa incerc sa iau legatura importatorii de statii, ca pe langa instructiuni, sa adauge in pachet si Decalogul Radio CB!

Pana atunci, voi cei probabil 2-3 cititiori ai mei, va rog popularizati intre prietenii/cunostintele care abia si-au montat Radio CB pe masini, regulile elementare de bun simt care sunt cuprinse in Decalog. Multumesc anticipat...